Amsterdam en Milaan gaan samenwerking voor start-ups aan

Amsterdam heeft ambitieuze plannen op het gebied van start-ups. Zo ging de stad eerder al een samenwerking met New York en Parijs aan om zo beginnende bedrijven in het zadel te helpen en nu is Milaan aan deze lijst toegevoegd. In het komende jaar gaan deze Italiaanse stad en Amsterdam actief start-ups uitwisselen.

De samenwerking moet ambitieuze ondernemers en start-ups de mogelijkheid geven om beter te anticiperen op de vraag vanuit de markt en daarmee sneller te kunnen groeien. De overeenkomst die dit mogelijk maakt, is op 3 oktober door de locoburgemeesters van beide steden (Christina Tajani en Kajsa Ollongren) ondertekend.

Samen internationaal ondernemen

Het grote voordeel dat de samenwerking aan Nederlandse start-ups moet bieden, is dat de bedrijven zich eenvoudiger in Milaan moeten kunnen vestigen. Andersom geldt dat uiteraard ook: Italiaanse start-ups kunnen nu makkelijker een vestiging in Amsterdam openen. Andere afspraken die in de overeenkomst zijn vastgelegd, zijn onder andere dat er werkplekken worden aangeboden, netwerken worden gedeeld en start-ups advies kunnen inwinnen over ondernemen in Milaan en Amsterdam.

Milaan – gelegen in Noord-Italië – is voor Nederlandse ondernemers vooral interessant vanwege de vele modelabels, -merken en platforms die hier gevestigd zijn. Start-ups die zich richten op deze branche zien dan ook letterlijk een nieuwe wereld voor zich opengaan.

Hoe vond je dit artikel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *