De aangifte inkomstenbelasting nog niet ingevuld? Dat komt door het mooie weer!

Heb jij de aangifte van de inkomstenbelasting al ingevuld? Mocht je er nog niet aan toegekomen zijn, dan ben je niet de enige. De Belastingdienst heeft tot nu toe namelijk minder aangiften binnengekregen ten opzichte van vorig jaar. Dit jaar zijn er sinds 1 maart ruim 6 miljoen aangiften binnengekomen, tegenover de ruim 7 miljoen van vorig jaar.

Een warme maand en langer de tijd

Uiteraard kunnen er tal van redenen zijn waarom ondernemend Nederland dit jaar zo achterloopt met het doen van de aangifte. De Belastingdienst zelf ziet voornamelijk het mooie weer van maart (de op één na warmste maart ooit gemeten) als grootste vertragende factor. Met goed weer zijn mensen minder snel geneigd om achter de computer te kruipen en de aangifte van de inkomstenbelasting in te vullen. Is het echter regenachtig, dan ziet de Belastingdienst een grotere drukte in de computersystemen.

Een andere oorzaak van het achterblijven van het aantal aangiften wordt gezocht in het feit dat de aangifte van de inkomstenbelasting sinds twee jaar tussen 1 maart en 1 mei kan worden gedaan. Ondernemers hebben hier dus langer de tijd voor en dat zorgt waarschijnlijk ook voor enig uitstel.

Extra aandacht voor deadline

Om mensen eraan te herinneren dat de aangifte van de inkomstenbelasting nog wel gedaan moet worden binnen de gestelde termijn van twee maanden, gaat de Belastingdienst in de komende weken extra communicatiemiddelen inzetten. Zo zal er onder andere gebruik worden gemaakt van onlineadvertenties en radiospotjes waarin benadrukt wordt dat 30 april de laatste dag voor de aangifte is.

Het is verstandig om met het doen van de aangifte niet te wachten tot het laatste moment. De kans is dan aanwezig dat de drukte op de systemen groter wordt en dat de aangifte niet goed gedaan kan worden. Dus wil je zeker dat het goed gaat met de aangifte van je inkomstenbelasting en dat je het op tijd geregeld hebt, zet dan je zonnebril af en ga aan de slag!

Hoe vond je dit artikel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *