Supercars en droomauto’s op eerste International Amsterdam Motor Show

Je auto is zoveel meer dan alleen een handig vervoersmiddel om snel van A naar B te komen… Veel ondernemers vinden het dan ook belangrijk om in een auto te rijden waarmee zij voor de dag kunnen komen. Je kunt je auto immers gerust als het visitekaartje van je zaak beschouwen. Deel jij deze mening? Dan is het goed om te weten dat je komend voorjaar je hart op kunt halen bij een compleet nieuwe autoshow: de International Amsterdam Motor Show.

Het neusje van de zalm

International Amsterdam Motor ShowIn het paasweekend van 2018 (donderdag 29 maart t/m maandag 2 april) wordt de International Amsterdam Motor Show voor de eerste keer gehouden in de RAI Amsterdam. Het is een show voor echte autoliefhebbers waarbij de nadruk ligt op speciale auto’s. Hier vind je dus geen overzicht van de verschillende standaardmodellen van de bekende importeurs, maar speciale supercars, klassiekers en andere auto’s waarvan de harten sneller gaan kloppen.

De supercars en klassieke auto’s die getoond worden tijdens de autoshow, komen uit binnen- en buitenland. Een unicum, want vele werden niet eerder in Nederland getoond aan het publiek. Daarnaast is er op de International Amsterdam Motor Show ook plaats voor autosport & performance en de aanverwante lifestyle en accessoiremerken. De meer mainstream merken zijn ook van harte welkom, op voorwaarde dat zij hun sportiefste en meest speciale modellen presenteren.

“Wij gaan alle registers opentrekken om in Amsterdam een wervelende autoshow neer te zetten naar de maatstaven van deze tijd. Focus op auto’s waar kleine jongens, liefhebbers en alle petrolheads van dromen. Dus geen optocht van instapmodellen, maar tientallen bijzondere auto’s uit privécollecties, nieuwe modellen van de exclusiefste automerken. Aangevuld in een bijzondere setting met horloges en accessoires.” — Sjoerd van Stokkum, medeoprichter Cars and Business

Professioneel initiatief

Het initiatief voor de IAMS ligt bij twee organisaties die hun sporen hebben verdiend in de automotive branche: Cars and Business en 402 Automotive.

Heb jij als ondernemer een voorliefde voor exclusieve auto’s dan heb je vast weleens gehoord van Cars en Business, een businessclub voor ondernemers die deze passie delen. Cars and Business is ook al vier jaar lang partner van de Vredestein Super Car Sunday in Assen en Zandvoort. Mede-initiatiefnemer 402 Automotive organiseert al ruim 20 jaar meer dan 20 autofestivals per jaar en verwelkomt jaarlijks meer dan 100.000 autoliefhebbers. Hiermee is een goede basis gelegd voor een succesvolle eerste nationale autoshow in Amsterdam.

“Het is fantastisch dat er na jaren weer een autoshow in de Nederlandse hoofdstad plaatsvindt. We organiseren tientallen evenementen op diverse locaties als Circuit Zandvoort en het TT Circuit Assen, maar de RAI Amsterdam is door de autogeschiedenis [in 1900 de eerste autotentoonstelling, red.] de nummer één locatie voor het organiseren van een autoshow. De laatste jaren is er veel aandacht voor exclusieve auto’s en supercars en er is al jaren een opmars gaande omtrent de klassieke auto. Deze trends maken de International Amsterdam Motor Show legitiem.”– Ronald van den Broek, directeur 402 Automotive

Nieuwe autoshow positief ontvangen

De voorbereidingen voor de International Amsterdam Motor Show zijn inmiddels in volle gang. Automerken en de lifestylebranche reageren positief op de plannen voor de nieuwe autoshow. Op totaal 30.000 vierkante meter worden naar verwachting tienduizenden bezoekers getrakteerd op de mooiste droomauto’s.

Centraal staat het grote podium in de Europahal waar pronkstukken uit het heden, de toekomst en natuurlijk het beste uit ons automobiele erfgoed worden getoond. Inspelend op de wens van veel ondernemers om een duurzamere bedrijfsvoering te voeren, zal er ook aandacht zijn voor de opmars van de elektrische auto op een speciaal themaplein. Daarnaast worden diverse andere thematische invullingen verwacht die niet alleen ondernemers, maar alle autoliefhebbers zullen aanspreken.

Hoe vond je dit artikel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *