Verkeersapps populair bij Nederlandse automobilist

Apps zijn populair. Het valt zo gek niet te bedenken, of er is wel een speciale app voor gemaakt. Geen boek bij de hand, maar wel zin in een verhaal? De Luisterbieb App van de openbare bibliotheken biedt uitkomst! En je bankzaken regel je op je smartphone natuurlijk met de bankier-app van je bank.

Apps die je helpen om van A naar B te komen, zijn in ons land inmiddels helemaal ingeburgerd. Verkeersapps zijn mateloos populair: meer dan de helft van de Nederlandse automobilisten gebruikt een app zoals Google Maps, Flitsmeister of Waze voordat zij in de auto stappen. Dat is veel meer dan gemiddeld Europees gebruik, zo blijkt uit een onderzoek van ALD Automotive. Hieruit komt namelijk naar voren, dat 29 procent van de Europeanen minimaal een keer per maand gebruik maakt van een verkeersapp. In Nederland ligt het gebruik op 52 procent.

Alleen in de auto

Niet alleen apps voor het autorijden zijn populair. Apps voor openbaar vervoer, zoals die van de NS en 9292, staan bij Nederlanders op de tweede plek (47 procent). Hierna komen de taxi-apps, zoals die van Uber en TCA (15 procent).

In landen als Duitsland, Spanje, Frankrijk en Italië zijn het juist de openbaar vervoer apps die het meest gebruikt worden. Op de derde plek staan apps om te carpoolen of de auto te delen, zoals BlaBlaCar. De Nederlandse automobilist lijkt hier veel minder voor te voelen. Blijkbaar zijn Nederlanders erg gehecht aan de privacy van een eigen auto.

Aan het onderzoek naar het gebruik van verkeersapps werkten ruim 5.021 respondenten uit Duitsland, Spanje, Frankrijk, Italië en Nederland mee.

Hoe vond je dit artikel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *