Zzp’ers sluiten makkelijker een hypotheek met NHG af

Veel zzp’ers hebben het idee dat het lastig is om een woning te kopen. Je hebt hier immers een hypotheek voor nodig en bij een groot deel van de zelfstandigen leeft het idee dat banken en andere hypotheekverstrekkers niet op kopers met een onzeker inkomen zitten te wachten. Dacht jij dit ook? Dan is er goed nieuws voor je. Sinds december 2016 is het namelijk voor zzp’ers mogelijk om een hypotheek met NHG (Nationale Hypotheek Garantie) af te sluiten. Hiermee is het na een jaar zelfstandigheid mogelijk om een woning met een koopsom tot € 245.000 veilig en verantwoord te financieren.

Inkomensverklaring na een jaar zelfstandigheid

Van deze nieuwe regeling is al volop gebruik gemaakt door zzp’ers die een woning wilden kopen. Onlangs werd dan ook de 250ste inkomensverklaring afgegeven. Deze verklaring heb je als zzp’er nodig om een hypotheek met NHG af te kunnen sluiten.

“We zien dat door de strengere regelgeving groepen met bijzondere behoeftes, zoals zzp’ers, buiten de boot dreigen te vallen. Wij zoeken daarom naar slimme maatwerkoplossingen zodat zij alsnog op verantwoorde wijze een koopwoning kunnen financieren. We zijn inmiddels ook al volop bezig voor andere groepen, zoals senioren en verduurzamers.” – Dylan Dresens, directeur Beleid en Ontwikkeling bij het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW)

Het Waarborgfonds Eigen Woningen geeft aan dat er iedere maand meer inkomensverklaringen worden afgegeven aan zzp’ers. Zij verwachten dan ook om dit jaar op de 1.000 afgegeven verklaringen uit te komen.

Hoe vond je dit artikel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *